#12 REVIEW MUA: Makeupbycwfarah

Salam pembuka bicara.

Kali ni nak review Make Up Artist pulak (MUA) or orang biasa panggil Mak andam (?).


MUA: Instagram @makeupbycwfarah 
Makeup Requested: Both natural. No smokey eyes, no eyebrow trimming, no fake lashes


Nikah's makeup


Reception's makeup

Yang ni memang recommended sangat sangat. Nama dia Farah. Very professional. On time, and dia akan tanya dulu korang nak makeup macam mana. Aaaaand insyallah dia boleh ikut. For me (yang memang tak penah makeup) i just go with the flow. She will show you her work through the process. Maknanya kalau you guys rasa lipstik merah sangat ke, eyeshadow gelap sangat ke, dia boleh padam or buat semula. Hehe

Tips: If you are not confident, try her makeup first. Sb my personal opinion, for my nikah makeup, makeup jadi bercapuk. Actually sb aku ni banyak berpeluh kat muka. Hahaha! (yang reception sangat cantik, sebab dah overcome masalah tu dengan pakai foundation lain. See betapa penting try make up tau)

P/S: She's great for a girl her age :)
.

No comments: